Goede doel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Goede doel 2018:

Stichting Jarige Job
Ook dit jaar staat Southbeach Schiedam weer in het teken van een goed doel !
Dit jaar is dit de stichting Jarige Job. Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Wist je dat voor ruim 61.000 kinderen in Nederland dit niet vanzelfsprekend is? Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.

Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag weer een echt gezinsfeest!

Jarige Job werkt samen met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan, is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. Via de Voedselbank worden de anonieme boxen verspreid onder de ouders. Tevens werkt Stichting Jarige Job samen met andere maatschappelijke organisaties en instellingen die zich richten op de allerarmsten in Nederland. Zoals Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Het Vergeten Kind.

Wij zouden Southbeach Schiedam niet zijn door in de periode dat het evenement plaatsvindt, zoveel mogelijk geld op te halen voor deze geweldige stichting. Doneren kan in de Jarige Job collectebus !

 

Goede doel 2017:

John Blankenstein Foundation
Ook de derde editie van Southbeach staat uiteraard weer in het teken van een goed doel. Waar verleden jaar de bezoekers nog werden getrakteerd op de zogenoemde regenboogveter zullen editie 2017 oranje polsbandjes de boventoon voeren.

Beide initiatieven hebben als doel de John Blankenstein Foundation onder de aandacht te brengen. Met speerpunten, respect, acceptatie en sportiviteit draagt de foundation, genoemd naar oud scheidsrechter John blankenstein, de pijlers die ook Southbeach hoog in het vaandel acht en de basis leggen voor een succesvolle editie.

Op het terrein staat, gedurende de 10 dagen dat Southbeach draait “de grote John Blankenstein donatiebus” waarin bezoekers in de gelegenheid wordt gesteld om een gift te doen.
De laatste zondag, op 17 september, zal er een benefiettoernooi plaatsvinden waar teams zich voor kunnen inschrijven.
Uiteraard gaan al deze opbrengsten naar de foundation om zo verder te helpen bouwen aan een veilig sportklimaat.